A színes felhőtől délre, Kína

A színes felhőtől délre, Kína, 2018-06-20, Program szerint
Utazás száma: 47904515
Időpont: 2018-06-20 - 2018-07-01
Ellátás: Program szerint Közlekedés: repülő
Utazás típusa: Körutazások Napok száma: 12 nap
Ajánlás mértéke: Átlagos minősítés: 0,0 |
0 Ft/fő-től  -0 %  499 900 Ft/fő-től ()
A színes felhőtől délre

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

Kínáról az embernek az ősi kultúra és a XXI. század modern metropoliszai jutnak eszébe.  Nem szabad azonban megfeledkezni a távoli, elzárt falvakról és a nagyvárosoktól távol élő emberek világáról sem.


 


Tervezett program:


 


1. nap: Budapest ...


Elrepülés Budapestről átszállással Chongqingba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.


 


2. nap:  ... Chongqing - Eling Park


Érkezés Chongqingba a délutáni órákban. Ezután séta a 100 éves Eling Parkban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Chongqingban.


 


3. nap: Chingqing - Ci Qi Kou falu - Yubei Bijin Park


Reggeli, majd városnézés: látogatás a több mint 1700 éves Ci Qi Kou faluban (Chongqing óvárosa), amely jelentéséhez híven olyan, mint egy hatalmas porcelánfalu. Az utcákon kézművesek és fűszerkereskedők árulják portékáikat, mintha megállt volna az idő a városnak eme részén. Láthatjuk a Népi Gyűlés Nagy Csarnokát és a Három Szurdok Múzeumot. Délután a Yubei Bijin Park meglátogatása. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Chongqingban.


 


4. nap: Chonqing - Dazu sziklatemplom - Kunming


Reggeli a szállodában, majd kirándulás a Dazu sziklatemplomhoz. A X-XIII. századi több ezer faragott szobrot a kínai sziklaszobrászat csúcsának tartják, így méltán érdemelte ki az UNESCO Világörökség címet. Délután transzfer a repülőtérre, elrepülés Kunmingba. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Kunmingban.


 


5. nap: Kunming - Kőerdő


Reggelit követően kirándulás a Kőerdőbe, ahol a Dél-kínai karszt több ezer érdekes és lenyűgöző sziklaformációit láthatjuk (állatok, növények, emberfigurák). A terület a Sani nép otthona. Délután látogatás Kína legnagyobb réztemplomában, az Aranytemplomban. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Kunmingban.


 


6. nap: Kunming - Shangri-La - Zhiyun templom


Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, elrepülés Shangri-Lába, a Tibeti fennsík szélére. A 3200 méter magasságban fekvő település a tibetiek ősi halhatatlan városáról kapta nevét. Látogatás a kődobnál és a 200 éves fákkal övezett Zhiyun templomban, mely a környék öt fő lámakolostora közül az első, valamint a Hutiao szorosnál, mely a Jangce folyó első kanyarulata. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shangri-Lában.


 


7. nap: Shangri-La - Songzanlin kolostor


Reggeli, majd folytatjuk a város felfedezését: következő állomásunk a Songzanlin lámakolostor, melyet 1674-ben, az 5. dalai láma alapított. Fénykorában 1400 szerzetesnek adott otthont. Ezután felkeressük a Napa-tavat és az óvárost, ahol tipikus tibeti házakat és egy 23 méter magas imamalmot is megtekinthetünk. Utóbbi megmozdításához legalább tíz ember szükséges. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shangri-Lában.


 


8. nap: Shangri-La - Lijiang - óváros - Fekete Sárkány-tó


Reggeli, majd utazás Lijiangba. Megtekintjük Lijiang óvárosát, ahol gyönyörű régi építésű házakban gyönyörködhetünk, majd látogatás a Teaút mellett fekvő Fekete Sárkány-tónál. A Teaúton közlekedő kereskedőkaravánok egykor a tó mellett álltak meg pihenni. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Lijiangban.


 


9. nap: Yufeng kolostor - Dali


Reggeli, majd látogatás Baisha faluban, ahol a falfestményeken többféle nép és vallás is megjelenik, majd megtekintjük a Yufeng kolostort, amelynek fő látványossága egy 500 éves kaméliafa, amely decembertől márciusig virágzik. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Daliba. Dali városa a Nanzhao és Dali királyságok fővárosa volt, valamint egy nagyon fontos állomása a Déli Selyemútnak. Érkezést követően Szállás Daliban.


 


10. nap: Dali - Három Pagoda - Zhoucheng


Reggeli, majd látogatás a Három Pagodánál, mely már több mint 1800 éves történelemre tekint vissza, és a xiani Vadludak Nagy Pagodája mellett az ősi kínai építészet egyik különlegességének számít. Ezután kirándulás Dali óvárosába, Zhouchengbe, ahol a ruhafestésről híres Bai nép él. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Daliban.


 


11. nap: Dali - Chongqing ...


Reggeli után transzfer a repülőtérre. Elrepülés Chongqingba, majd átszállásokkal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.


 


12. nap: ... Budapest


Érkezés Budapestre menetrendtől függően.


 


Az út során érintett UNESCO Világörökségek:


-         Lijiang óvárosa


-         Dazu sziklaszobrai


-         Dél-kínai karszt

A 185 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/főA részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:


-         nemzetközi repülőjegy


-         BBP biztosítás


-         közlekedés külön busszal


-       elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Minimum létszám: 18 fő.- 10-12 fő közötti felár: 40.000 Ft


- 13-17 fő közötti felár: 22.000 Ft 


Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 


Fontos! A vízumot Budapesten nem magyar állampolgárok esetében csak magyarországi lakcímmel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek.Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:


 


http://www.weather-and-climate.com/average-monthly-Rainfall-Temperature-Sunshine-in-China


 


Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.