BURMA KÖRUTAZÁS – stílus és minőség, Mianmar (Burma)

BURMA KÖRUTAZÁS – stílus és minőség, Mianmar (Burma), 2017-10-23, Reggeli
Utazás száma: 48153121
Időpont: 2017-10-23 - 2017-11-03
Ellátás: Reggeli Közlekedés: repülő
Utazás típusa: - Napok száma: 12 nap
Ajánlás mértéke: Átlagos minősítés: 0,0 |
0 Ft/fő-től  -0 %  632 000 Ft/fő-től ()
BURMA KÖRUTAZÁS – stílus és minőség

Októberi körutunk az átlagostól eltérő módon, Bagan és a Shan-fennsík világának színesebb arcára egyaránt több időt szán. Továbbá a legértékesebb helyszíneket is gazdagon, mégis kényelmesen, tanulva-szemlélődve látogatja meg. Utunk zárásaként pedig az opcionálisan foglalható tengerparti pihenőnapon hagyjuk hatni az élményt.Az út szállásai és éttermei is tapasztalatinkra építő minőségi és stílusos válogatások. A körutat a térséget jól ismerő, évtizedes idegenvezetői tapasztalattal rendelkező történész-muzeológus kollégánk, Száva Borbála vezeti. Személye garancia arra, hogy az utazás egyben értő megfigyelés, megismerés is legyen.

Programok

Okt. 23. Budapest – Dubai – Bangkok Indulás Budapestről 16:00-kor. Érkezés az Emirátusok nagyvárosába, Dubai-ba, átszállás a bangkoki gépre. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Okt. 24. Bangkok – Mandalay Érkezés délután bangkoki átszállással Mandalay-be.  Transzfer a szállásra. Vacsora és szállás: Hotel Shwe Pyi Thar 4* http://www.hotelshwepyithar.com/

Okt. 25. Mandalay – Amarapura – Inwa Reggeli után Mandalayből indulva az ősi királyvárosokat fedezzük fel. Első királyvárosunk Amarapura lesz: Itt egy hatalmas kolostor életébe leshetünk be: a Mahagandayonban a délelőtti érdemszerző ételosztásakor érkezünk. A Myitgne folyón átkelve érjük el az egykori Inwát (Ava), aminek emlékei között lovaskocsival zötyögünk keresztül, megállunk a Bagaya Kyaung ősi tíkfakolostornál, ahol kis szerencsével az iskolás gyerekek hétköznapjaiba is bepillanthatunk, majd látogatást teszünk a Nanmyin őrtoronynál, és a Maha Aungmye Bonzan kőkolostornál. Ava híres hídján átkelés az Irrawaddyn, majd felrobogunk a Sagaing-hegyre a kilátás kedvéért. Utolsó állomásunk ismét Amarapura, hogy a lemenő nap fényében átsétálhassunk U Bein tíkfa hídján. Vacsora a Green Elephantben. Szállás Mandalay-ben.

Okt. 26. Mandalay – Mingun Reggeli után Mandalay erődjébe gurulunk és a rekonstruált palotában barangolunk. Később a palota egyetlen, eredeti teakfa épületét, a Shwenandaw-kolostort csodáljuk meg. Látogatás a világ legnehezebb könyvlapjaival büszkélkedő Kuthodaw Payában. Itt valósult meg Mindon király nagy álma: a buddhista „szentírás”, a Tripitaka minden sorát 729 hatalmas márványtáblába vésték és kicsiny sztúpákat formáló házaikkal alkotják a keretét a központi sztúpának. Felkeressük a Kyauk Taw Gyi templomot, ahol Burma legnagyobb és talán legszebb, egy márványtömbből kifaragott ülő Buddha szobrát találjuk. Délután Mingunba hajózunk, ahová a világ legnagyobb sztúpáját tervezték a XVIII. század végén, s bár a sztúpa sohasem készült el, maga a hatalmas, földrengés repesztette alapzat is lenyűgöző látványt nyújt. További látnivalók: a 90 tonnás Mingun-harang és a Mya Thein Tha pagoda, amely a Meru hófehér hegyeként, a hindu-buddhista világ közepét szimbolizálja. Délután visszatérés Mandalay-be:  Naplementében bepillantunk egy nyugodt kolostor hétköznapjába, a a Mandalay-hegy tövében megbújó  Shwe Kyin Min teakfaszerkezetű, patinás épületébe, ahová ilyenkor érkeznek esti imára a szerzetesek. Élvezzük, ahogy est borul a kántáló szerzetesek kolostorára.Vacsora a Little Bit of Mandalay-ben. Szállás Mandalay-ben.

Okt. 27. Mandalay – Bagan Reggeli után majd megismerkedünk az aranyfüst készítéssel és a város legjobb fafaragó műhelyébe is bepillantunk. Mandalay legértékesebb temploma a Mahamuni: a különleges stílusú épületekből álló komplexum a „nagy erejű” Buddha szobor mellett „sarokba lökött” páratlan angkori bronz szobrokat is őriz. Busszal a középkori burmai királyság fővároskörzetébe, Baganba utazunk (4 óra). Szállásunk elfoglalása után pihenünk, megvárjuk, hogy alábbhagyjon a nap melege. Késő délután könnyű bagani séta, a régi falakon belül: szemlélődés és tanulás: a Bupaya sztúpája, a különleges Mahabodi templom, a Tharabar-kapu. Baganban, az „érdemek földjén” naplementekor érdemes választunk egy templomot, melyről más-más arcát mutatja majd ez a lenyűgöző táj. Első napunk a Shwegugyi teraszán zárjuk, ahonnan az óváros tornyai felett tekinthetünk körbe. Lábainknál a régi palota alapjai, a távolban pedig az Irrawaddy folyó. Vacsora a Nanda Étteremben. Szállás Baganban: Ayeyar Riverview Resort 4*  http://www.ayeyarriverviewresort.com/

Okt. 28. Bagan Ballonozás Opcionális napfelkeltés hőlégballonozás Bagan felett. Reggeli után egész napos kalandozás a középkori Délkelet-Ázsia legfényesebb buddhista városában. Kis lovaskocsikkal indulunk a bagani síkra: árnyékos zötykölődésünk kézzel művelt kis mezőgazdasági parcellák között halad. Lábnyújtós felfedezésre szánt állomásaink: a hatalmas Sulamani, a terület déli „bástyája" a gyönyörű Dhammayazika, végül szállásunk felé visszakanyarodva a robusztus Dhammayangyi. A nap közepén szállásunk kertjében és medencéjében pihenünk. Délután buszunkkal kirándulás délre: megálló a pazar festményeiről híres Gubyaukgyi-templomnál (Myinkaba), a Brahma domborműveiről nevezetes Nanpayanál, végül bepillantás a bódhiszatva freskóiról nevezetes, királynői Abeyadanába. Új Baganba érve ismerkedés a burmai lakktárgykészítés hagyományos módszereivel. Naplemente a Shwesandaw „piramisáról”. Vacsora a Beach Baganban. Szállás Baganban.

Okt. 29. Bagan – Popa-hegy Reggeli előtt érdemszerző kikocsizás Új Baganba, ahol a hajnali alamizsnagyűjtésben vehetünk részt. Reggeli után a lenyűgöző Shwezigont fedezzük fel, majd bepillantunk Nyaung U piacára. Később kirándulás a burmai szellemek (natok) legjelentősebb kultuszhelyére, a Popa-hegy vulkanikus kúpjához. Útközben megálló egy cukorpálma ültetvénynél. Késő délután visszaérünk Baganba és az „érdemek földjétől” a legszentebb, Ananda templommal és méltánytalanul elhanyagolt, gyönyörű freskókat rejtő kolostorával búcsúzunk. Vacsora a Sunset Gardenben. Szállás Baganban.

Okt. 30. Bagan Heho – Nyaung Shwe – Inle-tó Reggeli után transzfer, majd repülés a San-fennsíkra. Hehóból utazás az Inle-tó bázisvárosáig. Útban megálló Shwe Yaunghwe „ovális ablakú” kolostoránál, majd ha tehetjük betérünk a helyi múzeumba, melyet a nyaungshwei thai herceg egykori palotaromjaiból alakítottak ki, majd sétálunk Nyaung Shwe piacát. Nyaungshwe városkából csónakos transzfer a szállásra. Délután kihajókázunk és betekintünk az Inthák falvaiba (pl. Yawma) és az úszókertekkel ismerkedünk. Szállásunkra visszatérőben látogatás a Nga Phe „ugró macskák” kolostorában. Naplementében visszérkezünk cölöplábakon álló szállásunkra. Vacsora és szállás a tónál: Myanmar Tresure 4*+  http://www.myanmartreasureresorts.com/location-2/inle/

Okt. 31. Inle-tó In Dein Taunggyi – Inle-tó Reggeli után csónaktúra a tó délnyugati partvidékén fekvő In Dein falvába. Séta a falu körül, ahol a bambuszerdő felett, dús vegetációval ölelt 16. századi sztúpákat találunk. Utunk a tavon folytatjuk: Se Gaungban a kovácsokkal, Nan Panban a csónakkészítőkkel és a szivarsodrókkal találkozhatunk. Délebbre a lótusz- és selyemszövő manufaktúrákba nézünk körül. Kis szerencsével a - tóvidékre is lehúzódó - Padongok „hosszú nyakú” asszonyait is láthatjuk. Visszaútban megállunk az Inle-tó legjelentősebb helyén, a Phaungdaw U pagodánál, ahol a hívők folytonos aranylemez-adományától „aranygolyókká változott” Buddha szobrok és a hintát formázó, fesztiváli bárka vár ránk. Visszatérés a szállásra. Vacsora és szállás a tónál.

Nov. 1. Inle-tó Heho – Yangon Reggeli után hajós, majd buszos transzfer Hehóba. Repülés Yangonba (09.25-10.35). Meglátogatjuk a gyarmati városrészt: a Sule pagodátés a brit gyarmati közigazgatás központi épületeit majd a patinás Strand hotelt. Transzfer a királyi tó pártjának oázisában fekvő szállásunkra, ahol pihenünk egy kicsit. A délutánt, estét a Shwedagon pagodának szenteljük. A naplemente órái nemcsak a fotósoknak jelent nagy élményt, a csendes környezet és a buddhista rituálék olyan környezetet jelentenek, amely lehetővé teszik, hogy megismerkedjünk ezzel a világcsodával. Megvárjuk, míg az esti, ünnepi fénybe öltözik a komplexum és mécsesek ezrei ragyogják be a Shwedagont. Vacsoránk ezért a szokottnál később kezdődik majd a Green Elephant étteremben. Szállás Yangonban: Kandawgyi Palace 4*+ http://www.kandawgyipalace-hotel.com/

Nov. 2. Yangon - Bangkok Reggeli után szabadprogram (javasolt a híres Scott piac meglátogatása), illetve pihenés a medence partján a hosszú repülőút előtt. Este transzfer a repülőtérre, útban megállunk vacsorázni a Green Elephant étteremben. Búcsú Burmától. *Tengerparti hosszabbítási lehetőség. Repülés este Bangkokba.

Nov. 3. Bangkok - Dubai – Budapest Éjszaka 02:00-kor indulás Bangkokból hazafelé. Érkezés Dubai-ba 05:50- kor, majd átszállás, továbbindulás 08:25-kor Budapestre. Megérkezés 11:40-kor.

 

Részvételi díj (min. 16 fő estén):        468.000 Ft/fő

+ Repülőjegyek illetékkel:                  386.000 Ft/fő

13-14 fős felár:             23.000 Ft/fő 

10-12 fős felár:             88.000  Ft/fő

Egyágyas felár:           211.000  Ft/fő

 

Opcionális, előre foglalható bagani hőlégballonozás: 102.500 Ft/fő

A felkelő nap aranysárgán ragyogó fényében emelkedhetnek fel az amúgy is lélegzetelállító látványt nyújtó ősi terület fölé. A páratlan kaland így nem csak a legismertebb, legjelentősebb vallási épületek titkaiba enged bepillantást, de az emberi léptékkel óriásinak számító építészeti teljesítmény szinte egészére rálátást enged. A ballonokra csak korlátozott létszámban juthatunk fel, ezért fontos az előjelentkezés. 

A részvételi díj tartalmazza: a fenti szállást kétágyas elhelyezéssel, belépők költségét, angol és magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: 10 vacsora árát  (79.000Ft), vízumdíjat (16.000 Ft/fő), borravalót (50 USD helyszínen), kombinált (utazásképtelenségi és BBP) biztosítást (34.150 Ft/fő, parttal: 41.825 Ft)

 

*Tengerparti hosszabbítás (3 éj):  198.500 Ft/fő

repülőkkel, transzferekkel, reggelis ellátással

Nov. 2. Yangon – Ngapali Yagonból repülés (13.00-13.50) Burma legkellemesebb tengerpartjára, majd transzfer. Szállás Ngapalin: Amazing Ngapali 4*/deluxe seaview http://www.amazingngapaliresort.com/

Nov. 3. Ngapali Pihenés a parton reggelis ellátással. Szállás Ngapalin

Nov. 4. Ngapali Pihenés a parton reggelis ellátással. Szállás Ngapalin.

Nov. 5. Ngapali – Yangon Reggeli után pihenés a parton, majd délután (14.10-16.00) repülés a fővárosba, majd innen Bangkokba.

Nov. 6. Bangkok - Dubai – Budapest Éjszaka 02:00-kor indulás Bangkokból hazafelé. Érkezés Dubai-ba 05:50- kor, majd átszállás, továbbindulás 08:25-kor Budapestre. Megérkezés 11:40-kor.

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:
Brest Consulting Kft. - általános szerződési feltételeit elfogadom (ÁSZF). Személyes adataim kezeléséhez az adatvédelmi szabályzat ismeretében hozzájárulok az ajánlatkérés elküldésével Az adatvédelmi szabályzat ITT található.

Fontos info - olvassa el! 

Amennyiben megadta az utazók részletes és pontos adatait ( név / szül. dátum / lakcím / útlevél vagy sz.ig.száma / telefonszám / e-mail / gyermekek adatai ) a végleges visszaigazolást és kalkulációt kollégáink e-mailben fogják Önnek megküldeni és visszaigazolni az alábbiak szerint, vagy egyéb kérdés esetén telefonon fogják megkeresni.

 Ajánlat kérését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket valamint az aktuális árakat és a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát  is ellenőrizzük.

 Amint megérkezik partnerünktől a visszaigazolás, azonnal e-mailben értesítsük önt.

 Ez után elküldjük az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat valamint az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges reszletes kalkulációt és banki adatokat, fizetési feltételeket. 

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának lehetősége fenntartva.

 A végleges árat az összes illetékkel beleértve, a távozások és érkezések pontos időpontját természetesen szívesen lekérjük önöknek a kérdéseik alapján. Az ár a repülőjegy és a kötelező illetékek árának változásával módosulhat (repülőtéri és biztonsági illetékek, üzemanyag pótdíj és hasonlók szerint). A pontos időt a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt pontosítsák. Hamarabb ezt nem tudjuk pontosan meghatározni.

 A kinyomtatott és minden oldalán aláírt szerződéseket, e-mailben küldje vissza részünkre és a befizetendő részvételi díjat a megadott OTP bankszámlánkra utalja át vagy az Önhöz legközelebb eső OTP fiókba személyesen fizesse be bankszámlánkra, továbbá irodánkban is befizetheti a részvételi díjat személyesen - készpénzben a megadott nyitvatartási időben. 

Gyermek ár:  A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.

Köszönjük ajánlat kérését, érdeklődését  - küldje el ajánlatkérését hamarosan válaszolunk.

 

A Brest Consulting Kft. (azaz Brest Travel) által üzemeltetett weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek.
A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Brest Consulting Kft.(azaz Brest Travel) illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon a partnerek által feltöltött ajánlatokban szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett, lemondott utazásokért, árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Brest Travel által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! A honlapon megjelenő információkért, a partnereink által feltöltött adatokért az adatfeltöltő felel. Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál. - ÁSZF
 

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.