Ghribai Zarándoklat, Djerba

Ghribai Zarándoklat, Tunézia, Djerba, 2017-05-09, All inclusive
Utazás száma: 48281601
Időpont: 2017-05-09 - 2017-05-16
Ellátás: All inclusive Közlekedés: repülő
Utazás típusa: Tengerparti Napok száma: 8 nap
Ajánlás mértéke: Átlagos minősítés: 0,0 | ****
0 Ft/fő-től  -0 %  159 900 Ft/fő-től ()
Ghribai Zarándoklat
Leírás

Dzserbai zsidóság


A dzserbai zsidóság múltjában a legenda és a valóság ötvöződött az évezredek alatt. Az első telepesek mintegy 2500 éve, Salamon templomának pusztulása után érkeztek a szigetre, s kohanitáknak, Áron leszármazottjainak vallották magukat. A szájhagyomány szerint magukkal hozták a szimbólummá vált templom ajtaját és számos kövét, amiket új zsinagógájukba építettek. A dzserbai zsidóságról az első írásos emléket a kairói genizahban találták: az irat szerint a XII. században a szigeten élő zsidók élénk kereskedelmi kapcsolatban álltak egyiptomi hittestvéreikkel. Mára a két településen, Hara Kebirában és Hara Sghirában mintegy ezerkétszáz zsidó lakos él.


Hara Sghira nevezetessége a híres zsinagóga, a Ghriba, aminek jelentése csodálatos, fensőséges, de mint több arab szónak, ennek is számos más értelme is van: idegen, magányos, kirekesztett.  Története is a mondák világába nyúlik vissza. Az emlékezet egy asszonyról szól, aki Jeruzsálemből érkezett ide gyalog, s megpihent Djerbán. Egyedül volt és alamizsnából élt. Amikor egy tűzben meghalt, a kunyhója ugyan porig égett, de az ő teste sértetlen maradt. A templomot a zsidóság szent helynek tekinti, a hívek évszázadok óta keresik fel. A zsinagóga mai formáját a XIX. században nyerte el, 1920-ban renoválták.


1.      nap (2017.05.09.)


Menetrend függvényében érkezés a djerbai repülőtérre, majd indulás az El Mouradi Djerba Menzel 4*-os all inclusive ellátású hotelbe, ahol a nap további részében szabad programra van lehetőség.


FEKVÉS: A 33 hektáros területen fekvő 4 csillagos El Mouradi Djerba Menzel szállodát nevezhetjük a nyugalom szigetének, a helynek ahol teljesen átalakulhatunk. A hagyományos djerbai építészet, a menzels ad jellegzetes karaktert és bohém bájt az épületnek. A szálloda 6 km-re található Midoun városától, és 33 km-re a djerbai repülőtértől (kb. 30 perc transzferidőre).


ELHELYEZÉS: Az 589 légkondicionált standard szoba mindegyike erkéllyel vagy terasszal, fürdőszoba/WC-vel, telefonnal, szatellit Tv-vel, hajszárítóval, mini hűtővel és széffel felszerelt.


ÉTEL ÉS ITAL: Az all inclusive ellátás keretén belül 4 étterem és 5 bár áll a vendégek rendelkezésre svédasztalos és a’la carte választékkal.


SPORT ÉS SZABADIDŐ: Két tengervizes, egy tengervizes gyermek medence, édesvizű medence gyermek résszel és egy fedett medence jakuzzival található a szállodában. Számtalan szabadidős lehetőséget kínál. A Djerba Golf Club mindössze 7 km-re fekszik, míg a sziget kaszinója 10 km-re van a hoteltől.


EGYÉB INFORMÁCIÓ: A hotel modern thalassotherápiás centerrel rendelkezik: fitnesz, török fürdő, masszázs, hidromasszázs, jet zuhanyzó, szauna, pedikűr, manikűr, arckezelés, algapakolás és egyéb wellness kezelések. A recepciónál pénzváltó és bankautomata működik. A medencék mellett és a tengerparton a napágyak, a napernyők valamint a matracok ingyen állnak vendégeink rendelkezésére, a strandtörülközőért azonban 10 TND letétet kell fizetni.


2.      nap (2017.05.10.)


08:00-08:45 reggeli a szállodában.


Djerba felfedezése - félnapos kirándulás (autóbusszal)


09:00 indulás a szállodából.


A félnapos kirándulás keretében megismerkedhetnek Djerba főbb látnivalóival, Guellalában a fazekas művészettel és a ghribai zsinagógával. Betekintést nyerhetünk egy zsidó iskola mindennapjaiba látogatásunk során. Városnézés Houmt Soukban, majd Midounban az igazi tunéziai piaci hangulattal találkozhatnak.


13:00 visszaérkezés a szállodába, ahol all inclusive ellátásban részesülünk.


Délután szabad program. Külön díj ellenében (kb. 30 euro/fő) részt vehetünk adrenalin túrákon, mely során kipróbálhatjuk a buggy-t és quad-ot, vagy eltölthetünk egy kellemes délutánt szállodánkban.


3.      nap (2017.05.11.)


Matmata - Douz - 1 napos (autóbusszal)


07:00: indulás a szállodából. 


Kirándulás Land Roverrel vagy autóbusszal a Szahara szélére, Douzba, séta a dűnék között Zaafraneban, tevegelési lehetőség (fakultatív, külön fizetendő). Ebéd Douzban, majd a Tamerzet berber falun át elutazás Matmatába. Egy berber barlanglakás (troglodita) megtekintése után visszautazás és érkezés a szállodába az esti órákban.


4.nap (2017.05.12.) 5. nap (2017.05.13.) 6. nap (2017.05.14.)


Szabad program. Ezen napok valamelyikén lehetőség van a zarándoklatra elmenni, melyhez transzfert biztosítunk Hara Sghira-ba, ahol megtalálható a ghribai zsinagóga, zarándoklatunk cél állomása.


7.      nap (2017.05.15.)


Egész napos Szahara túra fakultatív program keretében (külön térítés ellenében, kb. 70 euro/fö).


Reggeli a szállodában. 7 órakkor indulás Medeninebe, a római úton keresztül, ahol a csoport ghorfa-kat (terménytárolókat) nézünk meg. A következő állomás Ben Khdachebe 15 perc pihenő.  Majd Ksar Ghilane-ben lehetőség van tevegelésre ( kb. 20 dinár/fő), majd itt fogyasztjuk el az ebédet. Vissza utunk szintén a római úton keresztül halad. A program során közel 440 km-t teszünk meg.


8.      nap (2017.05.16.)


Busz transzfer a szállodából a repülőtér a menetrend függvényében. Valamint létszámtól függően közvetlen járat vagy átszállással történő utazás.Létszámtól függően alakul a repülőgép útvonala. Minimum 40 fő esetén bécsi indulással tunisi átszállással Djerba szigetére a Tunisair járatán juthatunk el. Minimum 133 fő esetén közvetlen charter járat Budapest-Djerba között.A részvételi díj 100%-át 2017.03.31-ig kell befizetni! Az árak tartalmazzák: elhelyezést 7 éjszakára, ellátást, repülőjegyet, transzfert (repülőtér és szálloda között), és a magyar nyelvű képviseletet, a kötelezően fizetendő repülőtéri illetéket (30.000 Ft/fő), kerozin pótdíjat (kb. 8.300 Ft/fő), az 1,3 % sztornó biztosítást (mindenre számolandó). Az árak NEM tartalmazza: a megköthető BBP biztosítást (580 Ft/fő/nap). Baba 0-2 éves korig: 21.000Ft/fő; gyerek korhatár: 2-12 éves korig. 

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:
Brest Consulting Kft. - általános szerződési feltételeit elfogadom (ÁSZF). Személyes adataim kezeléséhez az adatvédelmi szabályzat ismeretében hozzájárulok az ajánlatkérés elküldésével Az adatvédelmi szabályzat ITT található.

Fontos info - olvassa el! 

Amennyiben megadta az utazók részletes és pontos adatait ( név / szül. dátum / lakcím / útlevél vagy sz.ig.száma / telefonszám / e-mail / gyermekek adatai ) a végleges visszaigazolást és kalkulációt kollégáink e-mailben fogják Önnek megküldeni és visszaigazolni az alábbiak szerint, vagy egyéb kérdés esetén telefonon fogják megkeresni.

 Ajánlat kérését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket valamint az aktuális árakat és a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát  is ellenőrizzük.

 Amint megérkezik partnerünktől a visszaigazolás, azonnal e-mailben értesítsük önt.

 Ez után elküldjük az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat valamint az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges reszletes kalkulációt és banki adatokat, fizetési feltételeket. 

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának lehetősége fenntartva.

 A végleges árat az összes illetékkel beleértve, a távozások és érkezések pontos időpontját természetesen szívesen lekérjük önöknek a kérdéseik alapján. Az ár a repülőjegy és a kötelező illetékek árának változásával módosulhat (repülőtéri és biztonsági illetékek, üzemanyag pótdíj és hasonlók szerint). A pontos időt a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt pontosítsák. Hamarabb ezt nem tudjuk pontosan meghatározni.

 A kinyomtatott és minden oldalán aláírt szerződéseket, e-mailben küldje vissza részünkre és a befizetendő részvételi díjat a megadott OTP bankszámlánkra utalja át vagy az Önhöz legközelebb eső OTP fiókba személyesen fizesse be bankszámlánkra, továbbá irodánkban is befizetheti a részvételi díjat személyesen - készpénzben a megadott nyitvatartási időben. 

Gyermek ár:  A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.

Köszönjük ajánlat kérését, érdeklődését  - küldje el ajánlatkérését hamarosan válaszolunk.

 

A Brest Consulting Kft. (azaz Brest Travel) által üzemeltetett weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek.
A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Brest Consulting Kft.(azaz Brest Travel) illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon a partnerek által feltöltött ajánlatokban szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett, lemondott utazásokért, árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Brest Travel által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! A honlapon megjelenő információkért, a partnereink által feltöltött adatokért az adatfeltöltő felel. Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál. - ÁSZF
 

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.