Repülj és vezess! Expedíció az ausztrál vadonban

Repülj és vezess! Expedíció az ausztrál vadonban - Ausztrália
Repülj és vezess! Expedíció az ausztrál vadonban
  • Időpontok száma: 56 időpont
  • Ellátás: Ellátás nélkül
  • Közlekedés: egyéni
  • Ajánlás mértéke: | 0,0 |
  • már 429 900 Ft/fő-től
  • Ajánlatkérés
  • Tanácsra van szüksége? Hívjon!
    +36 1 402 00 63
Program

Program

1. nap: Adelaide-től a Wilpena Pound-ig

Észak felé haladva utazzon át Port Pirie és Port Augusta mesés településein. A kellemes utazás körülbelül 4 órát vesz igénybe, tehát ajánlott tenni egy kis pihenőt útközben, mielőtt folytatná útját a közel 800 millió éves csodálatos tájra. Wilpena Pound amellett, hogy lenyűgöző látványt nyújt, több tízezer Adnyamathanha őslakosnak biztosít otthont.

2. nap: Wilpena Pound

A mai napon egy sétarepülés alkalmával a magasból gyönyörködhet Wilpena Pound természeti csodáiban, közben megismerkedhet a táj történelmével is. Majd egy fél napos 4WD túra részese lehet, melynek alkalmával egészen más megközelítésből szemlélheti a tájat.

3. nap: Wilpena Pound-tól Port Augusta-ig

Autózzon visszafelé a Hawker-Stirling északi úton, álljon meg Hawker és Quorn alvó városainál egy sétára, mielőtt visszatérne Port Augusta-ba. Port Augusta egy igen forgalmas tengeri kikötőváros és az utolsó jelenős nagyváros és központ a Nyugat-Ausztráliát és Dél-Ausztráliát összekötő úton. Port Augusta és Alice Spring között hasonló nagyvárossal nem fog találkozni.

4. nap: Port Augusta – Coober Pedy

Port Augusta városát maga mögött hagyva a Stuart autópályán haladjon egy igazi sivatagi táj felé, Coober Pedy kisvárosába. A település neve az őslakosoknak annyit jelent, hogy a „fehér ember gödre a földben”. A név onnan ered, hogy lakosok többsége föld alatti gödrökben él mert nyáron a hőmérséklet eléri akár a 45 °C fokot is, ezért földbe vájt lyukakat hoztak létre, ami megvédi őket a hőmérsékleti viszontagságoktól.

5. nap: Coober Pedy

Vegyen rész egy feledhetetlen sivatagi barlang túrán, melynek alkalmával betekintést nyerhet az opál bányászat rejtelmeibe, és még többet megtudhat a furcsa föld alatti városkáról.

6. nap: Coober Pedy - Marla

Ezen a napon még lesz idő feltérképezni Coober Predy-t, majd indulás tovább a Stuart autópályán a Cadney tanyán át Marla felé, mely már jelzi az Oodnadatta Track földútjának kezdetét.

7. nap: Marla – Ayers Rock

Marla városát elhagyva vezessen Kulgera-n keresztül, és tovább északi irányban Erldunda felé, végül érkezzen Ayers Rock és Yualara Resorthoz, ahol lehetősége adódik egy kis kikapcsolódásra, pihenésre. Mielőtt meglátogatja a híres Ulurut és elmerül a gyönyörű naplementében, ajánlott bejárni a környéket.

8. nap: Ayers Rock

Kezdje a napot a mesés terület felfedezésével, sétálja körbe az óriási sziklát, látogasson el a Kulturális Központba, motorozzon vagy sétarepülőzzön. Délután piknikezzen egyet Olgas sziklaképződményeinél, majd sétáljon át a szelek völgyén mielőtt megnézné a csodás naplementét. (Ayers Rock programok felár ellenében foglahatók.)

9. nap: Ayers Rock – Kings kanyon

Kezdje a reggelt újabb felfedezésekkel és gyönyörködjön az Uluru felett ébredő nap szépségében vagy sétáljon egyet a varázslatos Olga szurdokban. Ayers Rock csodáit maga mögött hagyva autózzon a Lasseter autópályán az Mt. Conner, gyönyörű lapos tetejű hegységei mentén a Kings kanyon felé, ahol 300 méter mélyen lélegezheti be a friss levegőt. Csodálja meg a homokkövek „édenkertjét”, az egyedül álló víznyelőt, melyet pálmafák és páfrányok szegélyeznek. A legalkalmasabb a kora reggeli látogatás a Kings kanyonnál, amikor a levegő még hűvös és friss.

10. nap: Kings kanyon – Alice Springs

Ezen a napon ajánlott ellátogatni a Kings kanyonhoz a kora reggeli órákban, hogy utána még elég idő maradjon, hogy Alice Springs-be utazzon. Alice Springs városába vezető úton a 4700 éves Henbury meteorit kráterekben gyönyörködhet.

11. nap: Alice Springs

Fedezze fel a látnivalókat vagy pihenje ki az utazás fáradalmait a kellemes hangulatú kis városkában. Miért is ne látogathatna el a régi távíró állomáshoz, a Repülés Múzeumhoz vagy a Royal Flyin Doctor Service szervezethez. Alice Spring Desert parkja kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy megismerje a helyi madár-, és állatvilágot.

12. nap: Alice Springs

Program vége, elutazás.

 

Az út foglalható magasabb szállás és autókategóriával. Kiemelt és ünnepi időszakban felár lehetséges.

Kérje repülőjegy ajánlatunkat, illetve az ajánlat hosszabbítására lehetőségeket.

Alapar-tartalmazza
a szállást 10 éjszakára középkategóriás hotelben kétágyas elhelyezéssel ellátás nélkül (kivéve 2. és 3. nap reggeli)
az autóbérlést 11 napra korlátlan km használattal, biztosítással, reptéri vagy városi felvétettel és leadással
a GPS használatát
az útvonal leírást térképpel
a fél napos dzsip túrát és 20 perces sétarepülést Wilpena Pounds-nál 
a barlangtúrát Coober Pedy-nél

 

Alapar-nem-tartalmazza
az üzemanyag költséget
a vízumot
a fakultatív programokat
az egyéb személyes és fakultatív kiadásokat
Vizum-txt
Beutazás csak ausztrál vízum birtokában lehetséges. A vízumot előre meg kell igényelni és felvenni, e nélkül a repülőre sem lehet felszállni (nincs belépéskor felvehető vízum). Irodánkban vízum igényelhető.
Közvetlen légi járat nincs Magyarország és Ausztrália között, így az átszállásnál, különösen a Magyarországra történő visszautazáskor figyelni kell az útlevél érvényességi idejére, ugyanis jó néhány ország területére való belépéshez még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges!

Nem található a szálloda áttekintése.

Ma Počasí v Canberra - transparent 19°C
Napkelte ideje 6:04
Napnyugta ideje 19:30
Páratartalom 44%

A GPS koordináták nem elérhetőek