Mexikó kincsei, Mexikó

Mexikó kincsei, Mexikó, 2018-01-16, Program szerint
Mexikó kincsei starstarstar Utazás száma: 50351076 LM
Mexikó kincsei

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek


Leírás
Körutazás, melynek során megtekintünk nyolcat az UNESCO világörökség mexikói helyszínei közül: Mexikóváros történelmi városmagja, Oaxaca városa és Monte Albán romjai, Puebla városközpontja, Chichen Itza romváros, Palenque, Teotihuacan, Uxmal, Campeche városfallal körülvett óvárosa.
A területről
Mexikó Közép-Amerika legnagyobb országa, egy hatalmas és sokszínű ország, melyet változatos felszíne, földrajzi adottságai és az ott élő rengeteg kultúra tesz az egyik legérdekesebb és legvonzóbb turisztikai desztinációvá. Körutunk programja a Yucatán-félszigetet érinti, ahol egy helyen megtalálhatóak a gyönyörű koloniális városok, a kulturális látnivalók, és nem utolsósorban a rejtélyes és lenyűgöző civilizáció, a maya kultúra emlékei. A csodálatos tengerpart mentén épült egykori maya városok és az őserdőből előbukkanó piramisok egyvelege egyedülálló a világon. A Maya Riviéra fehérhomokos tengerpartján pedig elsőrangú szállodák várják a pihenni vágyókat Cancuntól egészen az érintetlen Tulumig.
Program

1. nap

Elutazás Budapestről, átszállással, érkezés Mexikóvárosba a kora délutáni órákban. Transzfer a szállodába. Szállás: Mexikóváros: Hotel Fontan Reforma vagy azonos kategória.


2. nap

Reggelit követően buszos városnéző túra Mexikóvárosban. A város felfedezését a Tenochtitlán romjaiból épült központi térről, a Zócalo-ról indulva kezdjük. Itt látható az első új-spanyolországi katedrális a Catedral Metropolitana és a Palacio Nacional, melyben az elnöki hivatalok kaptak helyet.

Vezetett séta a Nemzeti Antropológiai Múzeumban. Teotihuacan ősi romjainak megtekintése: a Pirámide del Sol (nap piramis), a világ harmadik legnagyobb piramisa és a Pirámide de la Luna (Hold piramis), egy királyi temetkezési hely, melynek sírjai az 1. századból származnak.

Visszafelé Mexikóvárosba, a Nuestra Senyora de Guadalupe Bazilika meglátogatása. Szállás: Mexikóváros: Hotel Fontan Reforma vagy azonos kategória.


3. nap

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés után indulás Santa Maria Tonantzintlaba, melynek temploma az ország egyik legbámulatosabb művészeti kincse. Az egyedülálló, őslakosok által tervezett és kivitelezett templombelsőt aranyozott és színes virágok, gyümölcsök, indián arcú kerubok és szentek díszítik.A templom megtekintése után tovább indulnak Pueblaba, ahol megtekintik az UNESCO világörökség részét képező városközpontot és az arannyal díszített Capilla del Rosariot, a város legdíszesebb kápolnáját, valamint a főteret.Ebéd után folytatják az utat Oaxacaba. Érdemes egy esti séta során meglátogatni a Calle Alcalá-t, ahol számos üzlet és étterem kapott helyet a színes, kétszintes épületekben. Szállás: Oaxaca: Misión de los Angeles vagy azonos kategória.


4. nap

Reggeli után meglátogatják a Zapotec kultúra fellegvárának számító Monte Alban ősi romjait. A zapoték város egy évezreddel a spanyolok 1521-es megérkezése előtt virágzott. A romváros után, egy kis kitérővel meglátogatják Santa María el Tule büszkeségét, a 2000 éves mexikói mocsári ciprust, melynek szélessége 42 m.Felkeresik a közeli Mitla lenyűgöző romjait. A várost miután a zapotékok a 11. században elhagyták a mixtékek lakták. A területen öt épületcsoport áll, melyeket egykor a közeli dombon emelt erőd védett. Délután visszatérnek Oaxacaba, ahol érdemes meglátogatni a helyi művészeti múzeumot. Szállás: Oaxaca: Misión de los Angeles vagy azonos kategória.


5. nap

Korai reggeli a szállodában, majd utazás Tuxtla Guitierrezbe csodálatos tájakon keresztül, átszelve a Sierra Madre hegyvonulatot. Az út során hideg ebéd. Megérkezés a hajóállomáshoz, motorcsónakos kirándulás a lélegzetelállító Sumidero kanyonban.A vörös sziklafalak néhol 1000 méterre magasodnak a Grijalva folyó fölé. A kirándulás során héját, kócsagot, jégmadarat és kis szerencsével krokodilt is láthatnak.A túra után transzfer San Cristóbal de las Casas festői kisvárosába. Szállás: San Cristóbal de las Casas: Casa Vieja szálloda vagy azonos kategória.


6. nap

A szállodai reggeli után meglátogatják San Juan Chamula és Zinacatan indián falvait, ahol még élő maya kultúra keveredik a katolikus vallás rítusaival.Ezek a tzotzil és tzeltal falvak ősi hagyományokat őriznek. A Chamula főterén álló Keresztelő Szent János templom megtekintése. A templom belsejében fényképet vagy felvételt készíteni szigorúan tilos!A templom előtti téren a vasárnapi indiánpiac kitűnő lehetőséget kínál az ajándéktárgyak beszerzésére is. A közeli Zinacantán tzotzil város, melynek lakói virágaikról híresek. A gyönyörű liliomok, krizantémok, kardvirágok és rózsák a helyiek által készített színes szőtteseken is megjelennek. A San Lorenzo templom megtekintése.Délután szabad program San Cristóbal de las Casas-ban. Érdemes meglátogatni a helyi piacot, a Santo Domingo templomot, a virágmotívumokkal díszített katedrálist, valamint a borostyán múzeumot. Szállás: San Cristóbal de las Casas: Casa Vieja szálloda vagy azonos kategória.  
7

. nap


Reggeli után indulás Palenquebe. Az utazás során, a friss levegőjű Ocosingo-völgyet átszelve, meglátogatják Agua Azul különleges, türkizkék vízeséseit. A trópusi növényzettel övezett folyó egy sziklás szurdokba ömlik, ahol vízeséseket illetve kristálytiszta tavakat hoz létre.Megérkezés után vacsora Palenqueben. Szállás: Palenque: Chan Kah szálloda vagy azonos kategória.


8. nap

Reggeli a szállodában. A legjelentősebb maya régészeti lelőhely, Palenque meglátogatása. Az örökzöld trópusi esőerdővel körülvett Palota romjainak valamint a Templo de las Inscripciones (Feliratok temploma) meglátogatása, mely Nagy Pakal király sírhelyét őrzi.A templomba tilos a belépés, így a helyi múzeumban tekinthetjük meg a leletek reprodukcióit.Délután továbbutazás a Yucatán-félszigetre Campechebe. Érkezés után vacsora. Fakultatív esti séta a malecónon (tengerparti sétány) vagy a történelmi városrészben, melyet egykor hatszögletű fal védett a kalózok támadásától. Szállás: Campeche: Plaza Campeche szálloda vagy azonos kategória.


9. nap

A szállodai reggeli után buszos városnézés a gyönyörűen felújított, gyarmati hangulatú Campeche városában. Ezt követően látogatás Uxmal romjaihoz.A puuc térség fővárosát 800 körül alapították, fénykorát pedig a kb 900 és 950 között uralkodó Chac idején élte.A puuc stílus a maya világ legarányosabb és legharmonikusabb építészeti stílusai közé tartozik. Ebéd után folytatják az utat Méridába, ahol buszos városnézést követően elfoglalják szálláshelyüket. Szállás: Mérida: El Castellano szálloda vagy azonos kategória.


10. nap

Reggeli a szállodában. Kijelentkezés után utazás Chichen Itzaba. A 11. században Chichén Itzá fontos vallási és kereskedelmi központ szerepét töltötte be, több mint 35 000-en éltek ezen a területen.Vezetett séta során a Piramide de Kukulkánként (a tollas kígyóisten piramisa) is ismert híres Castillo, a labdajáték tér, a klasszikus korból származó kör alakú csillagvizsgáló és az egykor emberáldozatok bemutatására használt Cenote de los Sactificios megtekintése.Ebédet követően, a nemzetközi járat indulásának függvényében Cancun felé útba ejtik az IKIL Cenotet.Transzfer Cancun nemzetközi repülőtérre VAGY hosszabbítás esetén a választott tengerparti szállodába.


Hosszabbítási lehetőség a Maya Riviérán vagy Cancun tengerpartján.


FONTOS:

A csoportos körutazás minimum 2 fő jelentkezése esetén indul! A mexikói vidéki szállodákban háromágyas elhelyezés esetén sok helyen csak 2 db queen ágy áll az utasok rendelkezésére kétágyas szobában, ezért családok, közeli barátok esetén javaslunk 3 főt egy szobába foglalni.

Alapár tartalmazza

9 éjszakára szállást helyi 3/4 csillagos szállodákban kétágyas szobában reggelivel, a programban leírt látványosságok belépőjegyeit, 3 ebédet a program során, 3 vacsorát a program során,a belföldi transzfereket és kirándulásokat, valamint a helyi angol nyelvű idegenvezetést.

Alapár NEM tarlalmazza

Nemzetközi repülőjegyet és a hozzá tartozó illetékeket, helyi szervízdíjakat, borravalókat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást. A programban nem szereplő ebédeket és vacsorákat. Italfogyasztást az étkezések során.Nemzetközi repülőjegy és illetékei: érkezés Mexikóvárosba, hazautazás Cancún-ból: 280 000 Ft / fő ártól.Irodánk örömmel segít a nemzetközi repülőjegyek beszerzésében, tapasztalt kollégáink a legjobb árakat fogják garantálni Önöknek, kérjék az utazásra vonatkozó aktuális ajánlatunkat!Természetesen lehetőség nyílik arra is, hogy utasaink saját maguk szerezzék be a nemzetközi repülőjegyeket, ebben az esetben az ezekkel kapcsolatos felelősség (járattörlés, késés, átfoglalás, stb.) az utasokat terheli.

Kiutazas-leirasa

Javasolt menetrend:

AF1695  BUDAPEST-BUD  PARIS-CDG         06:25 08:45

AF178   PARIS-CDG     MEXICO CITY-MEX   11:00 16:20


AF651   CANCUN-CUN        PARIS-CDG        19:30 11:00#

AF1294  PARIS-CDG       BUDAPEST-BUD    13:25 15:35

Etkezes-leiras
Az étkezés a programban leírtak szerint történik.
Vízum infó
Magyar állampolgárok a hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Mexikóba. Elutazáskor kilépési illeték fizetendő, mely kb. 20 USD/fő.

Nem található a szálloda áttekintése.