Ghribai Zarándoklat, Djerba

Ghribai Zarándoklat, Tunézia, Djerba, 2017-05-09, All inclusive
Ghribai Zarándoklat starstarstarstar Utazás száma: 48281601
Ghribai Zarándoklat

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek


Leírás

Dzserbai zsidóság


A dzserbai zsidóság múltjában a legenda és a valóság ötvöződött az évezredek alatt. Az első telepesek mintegy 2500 éve, Salamon templomának pusztulása után érkeztek a szigetre, s kohanitáknak, Áron leszármazottjainak vallották magukat. A szájhagyomány szerint magukkal hozták a szimbólummá vált templom ajtaját és számos kövét, amiket új zsinagógájukba építettek. A dzserbai zsidóságról az első írásos emléket a kairói genizahban találták: az irat szerint a XII. században a szigeten élő zsidók élénk kereskedelmi kapcsolatban álltak egyiptomi hittestvéreikkel. Mára a két településen, Hara Kebirában és Hara Sghirában mintegy ezerkétszáz zsidó lakos él.


Hara Sghira nevezetessége a híres zsinagóga, a Ghriba, aminek jelentése csodálatos, fensőséges, de mint több arab szónak, ennek is számos más értelme is van: idegen, magányos, kirekesztett.  Története is a mondák világába nyúlik vissza. Az emlékezet egy asszonyról szól, aki Jeruzsálemből érkezett ide gyalog, s megpihent Djerbán. Egyedül volt és alamizsnából élt. Amikor egy tűzben meghalt, a kunyhója ugyan porig égett, de az ő teste sértetlen maradt. A templomot a zsidóság szent helynek tekinti, a hívek évszázadok óta keresik fel. A zsinagóga mai formáját a XIX. században nyerte el, 1920-ban renoválták.


1.      nap (2017.05.09.)


Menetrend függvényében érkezés a djerbai repülőtérre, majd indulás az El Mouradi Djerba Menzel 4*-os all inclusive ellátású hotelbe, ahol a nap további részében szabad programra van lehetőség.


FEKVÉS: A 33 hektáros területen fekvő 4 csillagos El Mouradi Djerba Menzel szállodát nevezhetjük a nyugalom szigetének, a helynek ahol teljesen átalakulhatunk. A hagyományos djerbai építészet, a menzels ad jellegzetes karaktert és bohém bájt az épületnek. A szálloda 6 km-re található Midoun városától, és 33 km-re a djerbai repülőtértől (kb. 30 perc transzferidőre).


ELHELYEZÉS: Az 589 légkondicionált standard szoba mindegyike erkéllyel vagy terasszal, fürdőszoba/WC-vel, telefonnal, szatellit Tv-vel, hajszárítóval, mini hűtővel és széffel felszerelt.


ÉTEL ÉS ITAL: Az all inclusive ellátás keretén belül 4 étterem és 5 bár áll a vendégek rendelkezésre svédasztalos és a’la carte választékkal.


SPORT ÉS SZABADIDŐ: Két tengervizes, egy tengervizes gyermek medence, édesvizű medence gyermek résszel és egy fedett medence jakuzzival található a szállodában. Számtalan szabadidős lehetőséget kínál. A Djerba Golf Club mindössze 7 km-re fekszik, míg a sziget kaszinója 10 km-re van a hoteltől.


EGYÉB INFORMÁCIÓ: A hotel modern thalassotherápiás centerrel rendelkezik: fitnesz, török fürdő, masszázs, hidromasszázs, jet zuhanyzó, szauna, pedikűr, manikűr, arckezelés, algapakolás és egyéb wellness kezelések. A recepciónál pénzváltó és bankautomata működik. A medencék mellett és a tengerparton a napágyak, a napernyők valamint a matracok ingyen állnak vendégeink rendelkezésére, a strandtörülközőért azonban 10 TND letétet kell fizetni.


2.      nap (2017.05.10.)


08:00-08:45 reggeli a szállodában.


Djerba felfedezése - félnapos kirándulás (autóbusszal)


09:00 indulás a szállodából.


A félnapos kirándulás keretében megismerkedhetnek Djerba főbb látnivalóival, Guellalában a fazekas művészettel és a ghribai zsinagógával. Betekintést nyerhetünk egy zsidó iskola mindennapjaiba látogatásunk során. Városnézés Houmt Soukban, majd Midounban az igazi tunéziai piaci hangulattal találkozhatnak.


13:00 visszaérkezés a szállodába, ahol all inclusive ellátásban részesülünk.


Délután szabad program. Külön díj ellenében (kb. 30 euro/fő) részt vehetünk adrenalin túrákon, mely során kipróbálhatjuk a buggy-t és quad-ot, vagy eltölthetünk egy kellemes délutánt szállodánkban.


3.      nap (2017.05.11.)


Matmata - Douz - 1 napos (autóbusszal)


07:00: indulás a szállodából. 


Kirándulás Land Roverrel vagy autóbusszal a Szahara szélére, Douzba, séta a dűnék között Zaafraneban, tevegelési lehetőség (fakultatív, külön fizetendő). Ebéd Douzban, majd a Tamerzet berber falun át elutazás Matmatába. Egy berber barlanglakás (troglodita) megtekintése után visszautazás és érkezés a szállodába az esti órákban.


4.nap (2017.05.12.) 5. nap (2017.05.13.) 6. nap (2017.05.14.)


Szabad program. Ezen napok valamelyikén lehetőség van a zarándoklatra elmenni, melyhez transzfert biztosítunk Hara Sghira-ba, ahol megtalálható a ghribai zsinagóga, zarándoklatunk cél állomása.


7.      nap (2017.05.15.)


Egész napos Szahara túra fakultatív program keretében (külön térítés ellenében, kb. 70 euro/fö).


Reggeli a szállodában. 7 órakkor indulás Medeninebe, a római úton keresztül, ahol a csoport ghorfa-kat (terménytárolókat) nézünk meg. A következő állomás Ben Khdachebe 15 perc pihenő.  Majd Ksar Ghilane-ben lehetőség van tevegelésre ( kb. 20 dinár/fő), majd itt fogyasztjuk el az ebédet. Vissza utunk szintén a római úton keresztül halad. A program során közel 440 km-t teszünk meg.


8.      nap (2017.05.16.)


Busz transzfer a szállodából a repülőtér a menetrend függvényében. Valamint létszámtól függően közvetlen járat vagy átszállással történő utazás.Létszámtól függően alakul a repülőgép útvonala. Minimum 40 fő esetén bécsi indulással tunisi átszállással Djerba szigetére a Tunisair járatán juthatunk el. Minimum 133 fő esetén közvetlen charter járat Budapest-Djerba között.A részvételi díj 100%-át 2017.03.31-ig kell befizetni! Az árak tartalmazzák: elhelyezést 7 éjszakára, ellátást, repülőjegyet, transzfert (repülőtér és szálloda között), és a magyar nyelvű képviseletet, a kötelezően fizetendő repülőtéri illetéket (30.000 Ft/fő), kerozin pótdíjat (kb. 8.300 Ft/fő), az 1,3 % sztornó biztosítást (mindenre számolandó). Az árak NEM tartalmazza: a megköthető BBP biztosítást (580 Ft/fő/nap). Baba 0-2 éves korig: 21.000Ft/fő; gyerek korhatár: 2-12 éves korig. 


Nem található a szálloda áttekintése.