Körutazás Ausztráliában és Új-Zélandon Tengerparti nyaralással, Új-Zéland

Körutazás Ausztráliában és Új-Zélandon Tengerparti nyaralással, Új-Zéland, 2018-02-10, Program szerint
Körutazás Ausztráliában és Új-Zélandon Tengerparti nyaralással

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek


A szervező utazási iroda megjelölése: Tengerparti nyaralással

 


Tervezett program:


 


1. nap: Budapest ...


Indulás Budapestről átszállással Sydneybe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.


 


2. nap: ... Sydney


Érkezés a késő esti órákban Sydney nemzetközi repülőterére. Útlevélkezelés és a csomagok felvétele után transzfer a szállodába. Szállás Sydney-ben.


 


3. nap: Sydney


Reggeli majd megkezdjük városnézésünket Sydney-ben, Ausztrália legnagyobb városában. Megtekintjük a város leghíresebb nevezetességeit: Parlament, Hyde Park, Rock városrész, Harbour-híd, Mrs Macquarie's Chair, majd a külső tengerparti részekhez is kilátogatunk, Watson öböl, Bondi Beach. Délben hajóra szállunk és megismerhetjük Sydney másik arcát is, az öböl felől. Szállás Sydney-ben.


 


4. nap: Sydney


Reggeli után egésznapos kirándulás a Kék-hegységbe, mely Sydney lakóinak a kedvenc kirándulóhelye. Látogatás a Featherdale Wildlife Park-ban, ahol közelről megismerkedhetünk Ausztrália őshonos állataival: koala, wombat, kenguru, emu, stb. A Kék-hegyek Nemzeti Parkban tett látogatásunk során megtekintjük a Három Nővér Sziklaformációt is. Lehetőség lesz a Scenic Railway és az üvegpadlójú Scenic Skyway kipróbálására. Az előbbi a helyiek szerint a világ legmeredekebb vasúti pályája, az utóbbi pedig egy közel 300 méter mély völgy két oldalát köti össze. Szállás Sydney-ben.


 


5. nap: Sydney - Ayers Rock


Reggelit követően transzfer a reptérre, majd indulás az északi terület legizgalmasabb látnivalóihoz, az Ayers Rock és az Olgák sivatagból kiemelkedő vörös kőszikláihoz. A naplementét az Uluru vörös sziklatömbjének fényképezése közben élvezhetjük. Szállás Ayers Rocknál.


 


6. nap: Ayers Rock - Cairns:


A legendás Ayers Rockhoz már a napfelkelte előtt kiautózunk, hogy a legszebb színekben, s lélegzetelállító fényeiben lássuk a végtelen vörös táj büszkeségét, majd meglátogatjuk a Mutitjulu Waterhole-t. Sivatagi túránkat követően transzfer a reptérre. Elrepülés a Korall-tenger és az esőerdők találkozásánál lévő trópusi kisvárosba, Cairnsba. Szállás.


 


7. nap: Cairns


Reggeli, majd egésznapos kirándulás katamaránnal a Nagy Korallzátonyhoz. A korallzátonyok az élet legősibb formái, kb. 500 millió éves múltra tekintenek vissza. A világ legnagyobb zátonyrendszere kb. 2.000 km hosszúságban nyúlik el és a területe kb. 350.000 km˛. A gát külső széle és a szárazföld között több mint 2.000 sziget, és majdnem 3.000, különféle típusú zátony található. A mai hajókirándulásunk során, egy pontonszigeten kötünk ki, ahol az ebédünket is elfogyasztjuk. Itt még lehetőségünk lesz úszkálni, búvárkodni vagy félig-merülő tengeralattjáróval kirándulni. Szállás Cairns-ben.


 


8. nap: Kuranda


Reggeli után transzfer a Freshwater vasútállomásra. Itt csatlakozunk a Kuranda Scenic Railway-hez, mellyel Kurandába utazunk. A kis falu az 1960-as években még hippi-tanya volt, mára művészeti és kézműves központtá nőtte ki magát. Utunk során pompás kilátás nyílik a Sziklás Canyonra, a Stoney Creek vízesésre. Kurandában meglátogatjuk a Koala & Wildlife Parkot, majd a trópusi erdőt felülről csodáljuk meg a Skyrail Rainforest Cableway túra során. Kurandai látogatásunk magába foglal egy fegyver és táncbemutatót, mesélnek a helyi őslakosok az aboriginálok ételeiről és gyógynövényeikről valamint ki lehet próbálni a dárdát és a bumerángot is. Visszautazás, szállás Cairnsban.


 


9. nap: Cairns - Christchurch


Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Christchurch-be. Érkezés után városnézés: gótikus katedrális, művészeti központ épületei, a Canterbury Egyetem eredeti helye, az Avon folyó partja, a Canterbury alföld és az új-zélandi Alpok fenséges látványa. Szállás Christchurch-ben.


 


10. nap: Christchurch - Greymouth


Reggelit követően transzfer a vonatállomásra. A TranzAlpine vasútvonal a világ egyik legszebb és legismertebb vonala. Ismertségét annak a gyönyörű látványnak köszönheti, mely az utazó elé tárul a Déli Alpok hegyei és völgyei között a vonatozás során. Érkezés a Greymouth-ba, majd innen busszal utazunk tovább Franz Josef falucskába, séta a Franz Josef-gleccserhez. Szállás Greymouthban.


 


11. nap: Franz Josef - Queenstown


Reggeli után, indulás tovább a Queenstown felé. Utunk a Déli-Alpokon visz keresztül. Csodálatos panorámaként tárul elénk a kék gleccserek táplálta Wanaka-tó, a Hawea-tó és Dunstan-tó. Este transzfer a Skyline Gondolához. Felvonóval utazunk a 790 méter magas Bob csúcson található komplexumhoz, ahol elfogyasztjuk vacsoránkat, miközben megcsodálhatjuk a Wakatipu tó nyújtotta panorámát. Szállás Queenstown-ba.


 


12. nap: Millford Sound


Reggelit követően a festői Milford Sound fjordhoz utazunk. A Wakatipu-tó mentén visz az utunk, majd hatalmas bükk erdőkön keresztül és a Homer alagúton áthaladva érkezünk meg a Milford Sound fjordhoz. Felszállunk egy kiránduló hajó fedélzetére, és a hajóút során megcsodálhatjuk a fjord környezetét: a Mitre Peak csúcsot és a fjord faunáját és flóráját. A kulináris élményekről egy finom svédasztalos ebéd gondoskodik. A hajókirándulás után visszatérés Queenstown-ba.


 


13. nap: Queenstown-Rotorua


Reggeli után elrepülés Rotoruára. Látogatás a Whakarewarewa gejzírekhez a Te Puia természetvédelmi területen megcsodálhatjuk az iszapfortyogókat, láthatjuk, ahogyan a forró vizű gejzírek időközönként magasra lövellik a vizet. Ezen az estén egy igen különleges élményben lehet részünk: részt veszünk egy előadáson, melynek során megismerhetjük az új-zélandi őslakosok zenéjét, történelmét és kultúráját autentikus környezetben, majd egy igazi maori "lakoma" következik, a hangi. A program végeztével transzfer vissza a szállodához.


 


14. nap: Rotorua - Auckland


Reggeli, majd elutazunk Auckland felé. Útközben megállunk a Waitomo-barlangoknál, megtekintjük Waitomo cseppkőbarlangjának földalatti labirintusát, majd a világ egyik legkülönlegesebb barlangjában csónakázunk, ahol a világító kukacok apró csillagokként fénylenek a barlang sötét mennyezetén.  Ezt követően indulás Auckland-be. Szállás Auckland-ben.


 


15. nap: Auckland ...


Reggelit követően egésznapos városnézés Auckland-ben. Auckland Új-Zéland egyetlen igazi nagyvárosa, itt él az ország lakosságának egyharmada. A szép fekvésű várost szinte minden oldalról tengeröblök és szigetek határolják, ezért is nevezik Aucklandet a vitorlák városának. A városnézés során lehetőség lesz a város egyedülálló fekvését tanulmányozni a Sky Towerből, mely a déli félteke legmagasabb tornya. A nap folyamán lesz egy kis szabadidő is a város egyéni felfedezésére, a múzeumok közül ajánljuk a Tengerészeti Múzeum megtekintését. Transzfer a repülőtérre és elreoülés átszállással Budapestre.


 


16. nap: ... Budapest


Érkezés Budapestre menetrendtől függően.


 


A változtatás jogát fenntartjuk!

A 330 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.


 


A további étkezések egyénileg történnek, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 20-25 USD-al lehet számolni).


 


Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/főA részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:


- Nemzetközi repülőjegy


- BBP utasbiztosítás


- közlekedés külön buszokkal, kisbuszokkal, hajóval, vonattal


- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel


- Ausztrál belépési engedély


- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigMinimum létszám: 16 fő


 Új-Zélandon nem szükséges vízum. Ausztráliába szükséges vízum, amelynek  az ügyintézését irodánk vállalja és az alapár tartalmazza.


 Figyelem! Ezen programunk fizetési és lemondási feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés:


I. részlet:          előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)


II. részlet:         kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)


III. részlet:        fennmaradó összeg - kb. 30 nappal az út indulása előtt 


Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!


 


Az utat  kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek. 


Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:
Ausztrália:Brisbane
Sydney

 


Új-Zéland:Auckland
Christchurch
Queenstown
Rotoura

 


Nem található a szálloda áttekintése.